5 TIPS VOOR DE BESTE THUIS WERKPLEK

Bijgewerkt op: 17 jan.

Helaas heeft het kabinet afgelopen maandag besloten dat Nederland in lockdown moest. Voor veel Nederlanders betekend dit nu dat er echt alleen vanuit huis gewerkt mag worden. Daarom hier een aantal tips om jou thuiswerkplek te optimaliseren!

Fijn dat je weer mee leest! Zoals ik net al schreef gaat deze blog over het optimaliseren van je thuiswerkplek. Er zijn een aantal dingen van belang als je een goede plek wil creëren, waar je je goed kan concentreren. Deze zal ik een voor een met je doornemen en wat je moet doen als je eigenlijk helemaal geen plek hebt om te werken.TIP 1: Zorg voor voldoende daglicht

Niets is vervelender als donkeren kamer, zeker niet als je hier de hele dag in doorbrengt en laat staan als je zo veel mogelijk binnen moet blijven. Probeer dichter bij een raam te gaan zitten. Als je afgeleid raakt van alles wat buiten gebeurd zorg dan dat je met je rug richting het raam gaat zitten. Probeer gewoon eens een dagje uit welke plek het beste voor jou werkt. Niet iedereen is tenslotte hetzelfde!


Het daglicht is niet alleen goed voor de concentratie maar is ook er belangrijk voor je mentale gezondheid. Zit je een te lange periode in een ruimte waar weinig tot geen daglicht is kan dat leiden tot een verhoogd gehalte van het stresshormoon in het bloed. Laten we eerlijk zijn, dat wil niemand!


TIP 2: Ventileer goed

Natuurlijk hoeft het raam niet wagenwijd open te staan maar zorg er wel voor dat er frisse lucht binnen kan komen. Wanneer je niet goed zou ventileren kun je aan het einde van je dag last krijgen van hoofdpijn en concentratie problemen. Let natuurlijk wel op dat je niet in de tocht gaat zitten werken want dit levert weer andere klachten op.Menselijke Maat - Inrichting Computerwerkplek

TIP 3: Een goede houding

Een goede houding begint bij juist afgestelde meubels. Hierboven zie je een voorbeeld van juiste verhoudingen. Nu is het misschien het geval dat je thuis niet beschikt over verstelbare meubels, kijk dan even naar hoe jou werkplek ingericht is en kijk naar de verbeterpunten. Vraag je werkgever of er een regeling is voor thuiswerken, wellicht kun je de benodigde verbeteringen via je werk declareren. Aan het einde van deze blog zal ik een aantal links delen met handige meubels die ook handig zijn als je nog niet echt een vaste werkplek hebt.


TIP 4: Wissel af

Nu je thuis de perfecte werkplek hebt wil het niet zeggen dat je daar 5 dagen in de week en 8 uur op een dag moet zitten. Geef soms ook eens lekker toe aan je een luie dag want het is misschien wel de enige periode dat je de luxe hebt om vanaf de bank je werk te doen! Start je dag aan de bar in de keuken met een heerlijk ontbijtje en een bak koffie want ook dit zullen ze op je werk niet voor je doen! Waar je ook werkt in huis, let er op dat je houding niet verkrampt is. Niemand heeft er wat aan als je na de lockdown met rug- en nekklachten terug komt op het werk.


TIP 5: Zorg voor structuur (online & offline)

Waarschijnlijk heb je op je werk voor alles al een eigen plek maar hoe ga je dit thuis doen? Bestel online een aantal dozen en documentmappen, zo kun je al het papierwerk goed en netjes bewaren. Dit is zeker erg belangrijk als je tijdens het thuiswerken ook nog eens op 2 kinderen moet letten. Wanneer je alles lekker via de laptop kan doen zorg er dan voor dat je al je werk veilig opslaat in een cloud of op een usb-stick. Zorg ook hier dat je alles makkelijk terug kan vinden door middel van een duidelijke mappenstructuur. Ook structuur in je dag kan erg helpen! Gun jezelf je pauze!


MEUBEL TIPS:

Homefit ergonomische zit-sta (thuis) werkplek

Dit is het ideale meubel voor thuis! Heb je hem niet nodig is het net een dressoir waardoor het dus ook niet te veel ruimte in beslag neemt. Ga je aan het werk kun je hem instellen op een zittende of staande werkplek waardoor je dus zeker voldoende afwisseling krijgt. Het leuke is hij is in verschillende kleuren beschikbaar waardoor hij altijd in je interieur past! Voor meer informatie klik je op de onderste link.

https://kantorice.nl/aanbieding/homefit-ergonomische-zit-sta-thuis-werkplek/Weltrade thuiswerksets nieuw en gebruikt

Heb je thuis een ruimte dit je om kan toveren tot kantoor dan vind je hier goede meubelsets en omdat De Kroon Interieur graag denkt aan het milieu kan een optie voor hergebruik van meubels niet achterblijven. Via de link vind je verschillende sets voor verschillende prijzen dus kijk snel.

https://www.welltrade.nl/thuis-werken/nieuwe-thuiswerksetsIKEA voor alle andere benodigdheden

Als laatste natuurlijk IKEA want hier kun je alle overige kantoorartikelen vinden en je kunt deze afhalen en thuis laten bezorgen. Alle andere winkels zoals bijvoorbeeld een Action of HEMA zijn helaas gesloten. Vergeet ook niet dat je bureau best een beetje aangekleed mag zijn!

https://www.ikea.com/be/nl/rooms/home-office/


Succes met het toepassen van de tips! Wanneer je meer hulp nodig hebt met het realiseren van je thuiswerkplek kun je 'Mondeling Advies' aanvragen via De Kroon Interieur. Heb je nog andere interieur vragen of is het zelfs je hele huis dat nog wel een opknap beurt kan gebruiken? Kijk dan op de pagina 'Tarieven' om te kijken welk pakket bij jou past!

#thuiswerkplek #thuiswerken #thuis #werkplek #lockdown #corona #covid19 #tips #dekrooninterieur #tamardekroon #advies #interieuradvies #adviesopmaat #mondelingadvies #basisadvies #uitgebreidadvies #totaaladvies #kantoor #kantooraanhuis #werkenvanuithuis

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven