ALS ONDERNEMER MOET JE OPEN STAAN VOOR VERANDERING

Bijgewerkt op: 17 jan.

Even een korte samenvatting voor de volgers die van alles hebben zien veranderen de afgelopen weken en zich misschien afvragen waar dat allemaal goed voor is geweest. Laat ik het zo zeggen ik heb niet stil gezeten, eens wat dingen opnieuw bekeken en vond dat er wat moest gebeuren.

Als eerste, leuk dat je weer hier bent om een van mijn blogs te lezen en wanneer je voor het eerst mee leest is het misschien goed om te weten dat ik sinds een aantal maanden begonnen ben met mijn bedrijf De Kroon Interieur. Als je het leuk vindt kun je de eerdere blog 'de eerste weken van het ondernemerschap' eens lezen om meer hierover te weten te komen.


De tussenstand

Laat ik beginnen bij mijn eerste 2 opdrachten. Buiten dat ik voor de start van het bedrijf 2 advies pakketten heb weggegeven kwamen er in December namelijk nog 2 opdrachten bij. Ik was natuurlijk door het dolle heen, dat kun je wel begrijpen!

De ene opdracht kwam binnen via een oude kennis, we hadden elkaar ontmoet in het uitgaansleven en hij had mij daar al gehoord over mijn creatieve ambities. Hij had een logo nodig voor een van zijn ondernemingen. Al ligt mijn hart bij interieur, ik kan wel van mezelf zeggen dat mijn grafische skills ook prima ontwikkeld zijn tijdens mijn opleiding. Dus ik besloot de opdracht en hij loopt op dit moment nog.

De tweede opdracht kwam binnen via marktplaats. Ik had namelijk van mijn vriend de tip gekregen hier eens op te adverteren. Aangezien het na een week al raak was leek dit wel te werken. Deze klant had wat hulp nodig met zijn thuiswerkplek en een kleuradvies voor de rest van de woning. De eerste aanvraag voor een 'Mondeling Advies' was een feit. Voor deze klant ben ik op locatie geweest in Amsterdam en hij is na mijn vertrek meteen op pad gegaan om verf te halen. Niet veel later ontving ik de eerste foto's van het resultaat! Hij was erg tevreden met het advies!


Nu hoor ik je denken: Nou, dat gaat toch hartstikke prima! Meteen als 2 opdrachten! Daar heb je ergens ook wel gelijk in natuurlijk. Maar je snapt ook wel dat je dan enorm baalt als er daarna niks meer binnen komt. Daarom besloot ik in het nieuwe jaar wat dingen anders te gaan doen. De maand januari staat daarom compleet in het teken van verandering.


Nieuw jaar, Nieuwe alles!

Het begon met het updaten van de website. Nadat ik een jaar lang erg actief was geweest met Instagram bleek de uitstraling van de website hier niet meer bij te passen (overigens ook niet bij andere media uitingen). Dus ik besloot de hele website op de schop te doen en de uitstraling rustiger te houden. Maar natuurlijk kon de kleurrijke "touch" van De Kroon Interieur niet verdwijnen.


Vervolgens was het tijd om de manier van adverteren nog eens te beoordelen. Want na die ene aanvraag via Marktplaats was er geen meer gekomen en het aantal keer dat ze bekeken werden liep ook vast. Tijd om terug te gaan naar Instagram. Terwijl ik hier mee bezig was kwam ik ook tot het inzicht dat het bijhouden van 2 pagina's me niks opleverde maar alleen een hoop tijd in beslag nam.


Verandering nummer 3 was dan ook het samenvoegen van mijn 2 pagina's. Dit was iets wat al langer door mijn hoofd rond spookte maar ik had altijd het gevoel alsof ik 2 verschillende doelgroepen moest bereiken. Na de eerste advertentie op @dekrooninterieur werd ik even met de neus op de feiten gedrukt en zag ik dat deze pagina niet bereikte wie ik wilde bereiken. Ondanks de vele uren die ik hierin stak had ik ook altijd het gevoel alsof ik achter de feiten aan liep. Tijd voor veranderging dus!


Daar is hij dan! De samengevoegde Instagram pagina van @tamar_dekroon_interieur met een beetje van mij en een beetje van De Kroon Interieur. Het is nu bijna een week geleden dat ik deze keus heb gemaakt en ik heb ook eindelijk het gevoel dat ik dingen kan voorbereiden. Ik doe namelijk al een flinke tijd onderzoek naar adverteren via Instagram en hoe online zichtbaarheid je sales kan verhogen. Maar ik had nog altijd het gevoel alsof ik maar wat deed. Ondanks dat ik de vele tips en tricks eeuwig had bestudeerd.


Nu niet meer! Ik heb zelfs al een aantal leuke acties voorbereid! Dus als je de nieuwe pagina nog niet volgt, doe dat dan snel, dan kun je hier nog van profiteren! Ook voor je dagelijkse portie kleur in het interieur kun je natuurlijk hier terecht.


Een kleine terugblik

Desondanks dat de opdrachten nog even op zich laten wachten kan ik wel zeggen dat het prima gaat met De Kroon Interieur en met mezelf. Het is natuurlijk nu voor veel mensen een lastige tijd en dat zal misschien ook een van de redenen zijn waarom het wat stilletjes is. Maar ik heb mijn tijd goed benut en zal dat ook zeker blijven doen. Want ik ben ook wat onderzoek gaan doen naar SEO en het blijkt dat daar ook nog wel wat te halen valt voor De Kroon Interieur. Maar even tussen jou en mij; ik was wel even klaar met die website na 3 weken ploeteren dus dit heb ik nog even uitgesteld.


Als jullie het leuk vinden wil ik eens in de zoveel tijd even een update doen zoals deze! Buiten dat ik het zelf leuk vind het later eens terug te lezen en dat andere hier eens doorheen lezen en er misschien wat aan hebben! Niet dat ik mezelf zie als een deskundige op het gebied van ondernemen maar gewoon iets luchtigs en een eerlijk verhaal over het bezig zijn met een bedrijf.

#ondernemen #onderneming #interieuradvies #interieurontwerp #verandering #nieuwjaar #doorzetten #lekkerlezen #dekrooninterieur #tamardekroon

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven