BEFORE & AFTER: EIGEN WONING

Dit stond al heel lang op het blog lijstje maar af is het bij mij nooit dus ik bleef het maar uitstellen. Nu is het dan zover! Om jullie een eerlijk beeld te laten zien van low-budget interieur ontwerpen, vind ik dat ik de tussenstap ook moet laten zien. Dus voor nu neem ik jullie mee in onze woning en hoe het er nu voor staat!

Hee hee! Leuk dat je meekijkt in onze woning. We wonen hier nu 3 maanden en er is al een hoop veranderd. Helemaal zijn we er nog niet, maar ik vind het wel leuk om jullie de voortgang te laten zien. Daarom laat ik je hier de voor & na foto's zien maar vertel ik je de plannen die we nog hebben voor dit stukje van de woning.


De Gang:

We doen net alsof we een rondje door het huis lopen en beginnen dus vooraan, bij de gang/hal. Nog een kleine melding vooraf. De woning kaal is opgeleverd. Je ziet hier de foto's van de makelaar en we hebben dus zelf nog moeten schilderen en een vloer moeten leggen.


Goed terug naar de voor en na foto's. De hal is al een aantal keer veranderd en we zijn er nog steeds niet helemaal uit wat de indeling betreft. Het is nog een beetje een vraagteken deze ruimte. Maar een ding is zeker, we gaan binnenkort behangen en later willen we hier nog een spiegel ophangen. Het behang word hetzelfde als in de rest van de woning.


De Woonkamer:

Lopen we een stukje door dan komen we in de woonkamer uit. Jeetje wat was me dat een werk, die hoge wanden schilderen. Stond ik dan op een steiger van 6 meter hoog met een kwastje in mijn hand. Hier zie je trouwens ook het behang terug dat we in de hal willen gebruiken, dit behang komt overal in de woning terug.

De eerste weken stond in de woonkamer alleen nog maar een bank, 2 tafeltjes en de kast uit ons vorige huis (Lees ook: VAN DOORN IN HET OOG NAAR LEUKSTE STUKJE VAN HET HUIS). Maar deze balzaal werd al snel opgevuld met de bar en later hebben we ook de zithoek een mini make-over gegeven. Hierover schrijf ik ook snel een blog natuurlijk, want dit zijn echt geweldige low-budget en DIY klusjes geweest. Hier moet je meer over lezen!


De Keuken:

Als je vanuit de woonkamer een kwartslag draait kijk je richting de keuken. Wat was dit een verschil! Van onze oude keuken met weinig opbergruimte en half werkende apparatuur naar een nieuwe keuken met vaatwasser (Lees ook: EEN KEUKEN WAAR JE RADELOOS VAN WORDT).

Aan de keuken hebben we dan ook weinig hoeven doen. Om de OSB achterwand niet te veel aan te tasten en goed schoon te kunnen houden hebben we ervoor gekozen om hier metro tegel stickers tegenaan te plakken. Het geeft een luxe uitstraling maar is dus ook makkelijk af te nemen met een doek. De tweede aanpassing is de bar geweest. Dit is iets wat ik heel graag in huis wilde hebben, een soort kookeiland.


Over deze IKEA Hack ga ik ook zeker nog een blog schrijven. Hier ben ik echt trots op namelijk! Ik maakte hem van 3 IKEA keukenkastjes en OSB platen van Hornbach. Hoe je deze zelf kan maken, lees je dus snel in een nieuwe blog!


Het plafond:

Hier viel ik echt voor bij deze woning. Die industriële look door de bouwkundige elementen die in het zicht zijn, echt helemaal mijn ding!

Maar om het nog meer mijn ding te maken koos ik ervoor ze te gebruiken om de lampen aan op te hangen en wat groens aan op te hangen. Zo benadruk je de hoogte en krijgt de ruimte nog meer dat wow-effect! Het had nog heel wat voeten in de aarde om dit te bevestigen zonder te boren in de stalen balken. Maar dit keer was mijn vriend degene met ingenieuze idee en het is ons toch gelukt!


De slaapkamer:

Via de ladder die je hier boven op de afbeeldingen ziet kom je op de grootste vide achterin het huis (Op onderstaande foto kun je de vide vooraan in huis ook nog zien, Dit word mijn werkplek). We zijn een van de weinigen in de straat die ervoor hebben gekozen om hier te slapen. Ik vind het een prachtige ruimte en vond het zonde hier alleen opslag van te maken.

Ondanks dat er nog veel moet gebeuren in de slaapkamer, vind ik het wel een heerlijk plekje in huis. Dit door het zicht op de rest van de woning en het knusse gevoel dat het lagere plafond hier geeft. Aangezien we met een lager budget werken, staat de slaapkamer nu op de laatste plaats. Maar plannen hebben we al wel. We willen hier nog een dressoir voor de tv hebben en wat kastruimte aan de wand en een plekje waar je je een beetje terug kan trekken.


Overige ruimtes:

De rest van de woning staat nog even on-hold. Zoals ik in het begin al vertelde als je met een lager budget werkt kan je niet alles in een keer aanpakken en daarom klussen we ieder weekend een beetje bij.

Dingen als de badkamer, mijn werkplek en de inloopkast komen dus later nog aan de beurt. We doen het hier dus nog even met de spullen die we hebben vanuit het oude huis en daar is ook helemaal niks mis mee! Zodra er weer vorderingen zijn zal is een Deel 2 schrijven van deze blog.


Tot die tijd kun je alle ontwikkelingen volgen via @tamar_dekroon_interieur en zullen er blogs verschijnen over de DIY Projecten waar je net over hebt kunnen lezen! Laat me weten wat je van de Make-over vind in de reacties of stuur me een DM op Instagram! Ik vind het super om jou als lezer beter te leren kennen!


OPROEP!

Zit jij momenteel midden in een verbouwing of ga je binnenkort verbouwen? Heb je een nieuwbouw woning gekocht en volg je de bouw op de voet? Dan ben ik op zoek naar jou! Ik ga namelijk graag met je in gesprek hierover en wijd hier dan een blog aan toe, vanuit eigen interesse (en i.v.m. studie) maar ook om een leuke community op te starten en van elkaar te kunnen leren! Doe jij mee? Stuur me een DM dan spreken we snel iets af!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven