DE EERSTE WEKEN VAN HET ONDERNEMERSCHAP

Bijgewerkt op: 17 jan.

Wat na eigen zeggen veel vallen en opstaan is maar uiteindelijk, wanneer het echte werk begint, het zeker de moeite waard is.
Hallo iedereen! Welkom bij mijn eerste blog over het ondernemerschap. Een aantal weken geleden ben ik mijn bedrijf De Kroon Interieur gestart. Er zijn veel dingen die er voor hebben gezorgd dat ik deze stap heb gezet maar deze komen vandaag nog niet aan bod. Vandaag een kort verslag van de afgelopen wekenDe Welkomstactie


"Ja! Het is eindelijk zover! Ik ben ingeschreven bij de Kvk en mag mezelf nu officieel een ondernemer noemen met De Kroon Interieur!”

Zo enthousiast dat ik was toen ik was ingeschreven dat ik eindelijk aan de slag kon. Ik wilde namelijk absoluut niet beginnen zonder dat ik alles compleet had. Daarom had ik ook al een aantal weken een leuke winactie lopen voorbereiden. Met deze actie hoopte ik meer mensen te bereiken en uiteindelijk daaruit ook wat potentiele klanten te krijgen. Mensen zouden deze delen en hun vrienden hierin taggen. Wat er te winnen viel? Een 'Totaal Advies' pakket en voor de overige deelnemers maar liefst 20% korting op alle andere diensten die De Kroon Interieur aanbiedt via de website. Voor dat laatste had ik een mooie bon ontworpen en ik was er van overtuigd dat dit een succes zou worden.


De eerste tegenslag


Om meer mensen te bereiken had ik ervoor gekozen om de berichten te promoten, een week lang. Na een aantal dagen had ik niet het gewenste resultaat gezien. Ik zocht hulp en steun in de facebook groep #alfavrouwen waar ik sinds een tijdje in zit. Zij vertelde mij dat het niet gek was dat het niet meteen geweldig ging. Een hele mooie reactie was "Starten met een giveaway is altijd moeilijk. Het is zoals een prijs in het publiek gooien maar de zaal is nog leeg omdat niemand wist dat er een feestje was. Je bereik opbouwen kost tijd." Veel andere reacties die daarop volgde waren lovend over hetgeen wat ik had opgezet, dat ik door moest gaan met promoten en dat het nooit in een keer goed kon gaan.De winnaars


“Gefeliciteerd! U bent een van de gelukkige winnaars van de actie van De Kroon Interieur!”

Achteraf gezien de hoeveelheid deelnemers aan de actie was het maar goed dat ik nog niet meteen mijn kortingsbonnen had laten drukken. Want dit lag zoveel lager als de vooraf bedachte deelnemers. Al dat drukwerk is natuurlijk een investering en ik heb uiteindelijk 1/8e van de bonnen laten drukken. Waarvan ik er op dit moment 6 kan weggeven. Wel was ik slim geweest en had ik de bon zo aangepast dat ik deze altijd nog kan gebruiken. De winnaars van de 'Totaal Advies' pakketen waren super blij en ik ben daarna ook snel voor hun aan het werk gegaan.


De tweede tegenslag


Ik zat al een tijdje te wachten op de laatste informatie om op mijn kortingsbonnen te zetten maar dat duurde maar en dat duurde maar. Dus ik had besloten ze voorlopig maar met minder informatie te verzenden. Ik wilde de winnaars niet nog langer laten wachten op hun prijs. Het zou een week duren voor ik ze in huis zou hebben maar helaas ging het bij Post-NL allemaal niet echt vlekkeloos. Ik was de dag van levering niet thuis en had mijn lever adres aangepast. Blijkbaar ging het daar niet goed en het heeft nog 4 dagen geduurd voor ik ze in huis had. Als klap op de vuurpijl bleek het toen ook nier goed te zijn gegaan met het drukken en zit ik op dit moment weet te wachten op een nieuwe levering. Gelukkig hadden alle winnaars er begrip voor dat het even wat langer ging duren.


Hoe werkt zo'n pakket of tarief nou? De Kroon Interieur heeft er voor gekozen dit zo op te stellen om duidelijkheid te bieden aan potentiële klanten. Hiermee gaat het erom dat iedereen kan zien wat interieur advies kost en dat je ook kan kiezen uit verschillende pakketen. Als voorbeeld neem ik even het al eerder besproken 'Totaal Advies' pakket. Stel je hebt nu dit pakket via de website gekozen, wat kan je dan verwachten? Allereerst krijg je altijd een Algemeen Aanmeldingsformulier en hier vul je alle relevante zaken op in. Als De Kroon Interieur deze heeft bekeken word er een debriefing en een offerte opgestuurd. Wanneer hierop akkoord is gegeven kunnen we aan de slag. Als tweede word er een #Pinterest bord aangemaakt en kun je je aanmelden voor de website. Via de website biedt De Kroon Interieur op langere termijn hulp aan. Hier kun je dus terecht met vragen over de uitwerking, hulp bij keuzestress tijdens het shoppen of foto's delen van het eindresultaat. Uiteindelijk zal er een hechte groep van klanten ontstaan die elkaar allemaal kunnen helpen met interieur vragen. In dit pakket worden uiteindelijk drie opties aan je gepresenteerd in een overzicht (via mail). Hierbij maakt je een keus en vanuit daar word er verder gekeken naar de uitwerking hiervan. Denk hierbij aan het uitzoeken van meubels en definitief maken van kleuren. Een bezoek op locatie is op dit moment dan ook noodzakelijk om passend meubels te kunnen uitzoeken. Wil je zelf shoppen aan de hand van een shoplist of wil je samen shoppen, beide is mogelijk. Aan het einde van dit traject ga je zelf aan de slag en worden alle volgende vragen behandeld via de website. Zoals je ziet word in het gehele traject contact beperkt wat op dit moment van corona erg belangrijk is.

De volgende ondernemersblog zal ik wat meer vertellen over de weg naar De Kroon Interieur. Dit was het voor deze keer en onthoudt als je zelf start met ondernemen dat de weg er naartoe niet altijd vlekkeloos kan verlopen. Zolang je niet opgeeft komt alles goed!


#ondernemen #coronaproof #vallenenopstaan #zelfstandig #onderneming #interieur #Interieuradvies #advies #doorzetten #steun #hulp #welkomstactie #actie #winnen #tegenvaller39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven