DIY: IKEA HACK SPIEGEL

Deze DIY heb je misschien al een vaker voorbij zien komen maar ik doe het dit keer net even anders. Deze blog staat buiten low budget ook een in het teken van duurzaamheid. Je kunt namelijk ook leuke dingen maken van rest materiaal!Hallo hallo, fijn dat je er weer bent! Hoe sta jij eigenlijk in deze kwestie? Koop jij alles nieuw of maak jij liever iets nieuws van spullen die je al hebt? Laat het me even weten!


Goed, terug naar de DIY. Deze had ik al meerdere keren voorbij zien komen en ik wist dat ik dit moest maken. Deze industriële spiegel zou het perfect doen in ons interieur. MAAR... ik vond hem zo gigantisch groot en ik kon geen plekje bedenken om hem te plaatsen. Ik vond t ook zonde om al deze spullen speciaal te moeten kopen.


Natuurlijk liet mijn crea bea brein het niet rusten. Na de DIY BAR had ik nog hout even en bedacht me waarom gebruik ik dit niet gewoon? Zo hoef ik niets nieuws te kopen en maak ik er gewoon een smalle variant van! Nu hoef ik alleen maar de LOTS spiegels van IKEA te kopen!


Wat heb jij nu nodig als je ook zo'n spiegel wil maken?

  1. Een stuk hout naar keuze. Bereken even hoeveel van de spiegels er op passen. Let er op dat het hout dik genoeg is zodat hij niet door gaat hangen als je hem recht op zet.

  2. Een aantal LOTS spiegels van IKEA. 30 x 30 cm, 4 stuks voor maar €8,99.

  3. Als laatste wat plinten of houten latjes om de spiegels tussen te lijmen. Dit geeft het hele geheel wat meer diepte. Schilder ze nog even in de gewenste kleur en klaar is kees!


Voor mijn spiegel gebruikte ik plinten van de vloer die over waren. Ik heb ze met restjes verf van de bar geschilderd dus ook dit kostte me helemaal niks.


Wat heeft dit project me gekost?

Laten we even de balans opmaken. Wat zou dit project ongeveer gekost hebben als ik alles nieuw zou hebben gekocht?

- MDF €15

- Spiegels €18

- Latjes/Plinten €7

- Lijm €4

- Verf €10


Mijn kosten: €22

Buiten dat ik dus de helft bespaar in kosten heb ik ook een hoop restmateriaal een nieuw leven gegeven! Dat geeft altijd een goed gevoel en ik raad je zeker aan ook eens wat vaker dingen zelf te maken voor je iets nieuws koopt.


Laat me even weten wat je van de blog vindt? Ik wil namelijk vaker duurzame DIY's gaan doen! Stuur me gerust een DM als je leuke suggesties hebt!


Binnenkort schrijf ik maandelijks een blog over verbouwingen. Hiervoor zoek ik nog leuke kandidaten, dus wil jij je verhaal delen stuur me dan een DM!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven