EEN KEUKEN WAAR JE RADELOOS VAN WORDT

Bijgewerkt op: 17 jan.

Voor we naar Arnhem verhuisden lag er al een heel interieur plan uitgestippeld. Maar dat is waarschijnlijk geen verassing voor velen van jullie. Alleen voor de keuken had ik nog geen idee. Er zat ook helemaal geen logica in net als dat ik dacht dat de keuken op een andere plek in huis zat zoals ik al eerder schreef in de blog 'van doorn in het oog naar leukste stukje van het huis'. Vandaag lees je meer over de make-over van de keuken.

Welkom! Fijn dat je weer een van mijn blogs leest! Zoals ik net al schreef ga ik je van vandaag meenemen in de make-over van de keuken. Deze ruimte heeft het langst op zich laten wachten maar het wat het zeker waard.


"Een bij elkaar geraapt zootje"

De bezichtiging

Net als in de vorige blog zal ik beginnen met hoe we de keuken aantroffen. Ik kan je een ding zeggen het was echt "een bij elkaar geraapt zootje". We hadden alleen foto's ontvangen van het keukenblok zelf en hadden dus geen idee hoe de rest van de ruimte eruit zag. Waarschijnlijk was er door alle vorige bewoners steeds een stukje aan toegevoegd waardoor het dus zo'n rare ruimte was geworden. De opdracht was voor mij om er iets moois van te maken.


Om je even een idee te geven van hoe dat bij elkaar geraapte zootje eruit zag heb ik hier een aantal foto's voor je.


De basis

Ja, wat zal ik daarvan zeggen, hij was er maar meer ook niet. Een ding was zeker een nieuwe keuken was geen optie aangezien we het appartement huren. Eigenlijk was het enige goede aan de keuken het nieuwe keukenblok. De kastjes waren op zich prima alleen waren deze helemaal verkleurd en hingen op een vreemde plek. Laat ik over de losse schapjes maar niet beginnen, die vielen van ellende nog net niet van de wand. Als laatste het hangende keukenblad met daaronder en daarop alle apparatuur. Ook dit was weer een prima oplossing maar niet iets waar ik genoegen mee nam. Ik zal ook in deze volgorde de veranderingen in de keuken doornemen.


schets nieuwe indeling

Aan de hand van deze schets zijn we aan de slag gegaan! Om ons geld te besparen en zelf ook mee te doen aan duurzaam ontwerpen besloten we de oude keukenkastjes te behouden. Na een middagje verven zag hij er weer uit als nieuw. We hebben ze verplaatst naar een plek die logischer is, namelijk boven de nieuwe bar.

De nieuwe bar is in plaats gekomen van het oude keukenblad. Dat idee was op zich niet heel verkeerd maar de uitwerking was iets minder. Het blad was namelijk te kort om volledig over de wasmachine te vallen en hing ook niet op juiste hoogte om lekker aan te kunnen zitten. Ik heb ervoor gekozen om de bar een stukje uit te laten steken op de hoek zodat we hier samen aan kunnen eten wanneer we niet op de bank zitten. Ik vond het ook niet zo prettig om tegen een muur aan te kijken en zo kunnen we gezellig tegenover elkaar zitten en nog uit het raam kijken.

Natuurlijk kon een beetje kleur niet ontbreken in de keuken. De muur hebben we nog een keer over moeten schilderen. De kleur beviel me niet en ik lag er zelfs 's nachts wakker van (zo erg kan het zijn ja).


Keuken = Washok = Rommelhok

Het enige wat nog me nog stoorde was de was. Ieder weekend als ik de was deed stond er een wasrek midden in de keuken. Je kon niet fatsoenlijk door de keuken lopen laat staan gezellig samen ontbijten. Gelukkig vind je tegenwoordig allerlei slimme en handig dingen voor in huis op Aliexpress. Wat ik hier tegen kwam was een oprolbare waslijn die je kunt ophangen. Ik moest er natuurlijk een aantal weken op wachten maar dat was het waard.


De waslijn hebben we bovenin een van de keukenkastjes gehangen en wanneer je hem uitrolt komt hij aan de andere kant van de kamer aan de muur te hangen. Het probleem van de was was opgelost en nu de rommel nog. Want er belande stiekem steeds meer troep onder de bar en ik begon me er steeds meer aan te ergeren. Maar daar was gelukkig een simpele oplossing voor, namelijk een ritje naar IKEA.

Hierboven zie je 1 van de 3 lijsten die ik had gemaakt om de oude gaten van de kastjes achter te verstoppen. Aangezien we het appartement huren kan het zijn de ze terug moeten als we eruit gaan dus mij leek het leuk om even wat je knutselen voor aan de muur. Na een half jaar was de keuken dan eindelijk klaar! Wat vinden jullie er van?#keuken #ontwerp #makeover #interieur #interieurontwerp #ontwerpen #schilderen #verven #bloemen #blauw #roze #bar #keukenblok #keukenkastjes #efficient #intrichting #wonen

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven