LOW-BUDGET INTERIEURONTWERP

Bijgewerkt op: 17 jan.

Deze interieurblog gaat over een aantal dingen die je kan doen om toch het interieur van je dromen te krijgen zonder dat dit bergen met geld kost. Heel veel van deze dingen kun je namelijk goed zelf. Dit bespaart niet alleen een hoop geld maar is ook nog eens goed voor het milieu. WIN - WIN!

Welkom leuk dat je weer leest deze week. Sinds ik met mijn coach Mandy aan de slag ben met het verbeteren van mijn bedrijf zit ik in zo'n lekkere flow. Het concept wat ik al een jaar in mijn hoofd heb zitten komt er eindelijk fatsoenlijk uit. De blogs vliegen weer uit de vingers en dus voor jullie meer leuke tips voor in huis. Nu dus over low-budget interieurontwerpen!


Low-budget:

Het begrip low budget heeft 2 verschillende betekenissen: 1) met een klein budget. met een minimale kostprijs en ten gevolge daarvan ook elementaire middelen of service; met een klein budget. 2) lage kostprijs. lage kostprijs.

Waar begin je:

Kijk naar wat je hebt, denk aan kasten, stoelen en tafels. Veel van deze dingen kun je namelijk makkelijk een nieuw leven geven ook al passen ze niet bij jouw nieuwe interieurstijl. Dingen die je kan doen om je meubels nieuw leven in te blazen zijn:

- Een andere kleur schilderen

- Als schilderen niet lukt kun je ze wrappen

- Spelen met vorm/functie

- Delen hergebruiken

- Opnieuw stofferen

- Nieuwe elementen toevoegen

- Meubels combineren

Veel van deze dingen kosten niet veel geld als je het op de juiste manier doet. Het enige wat jij moet investeren is een beetje tijd. Wanneer je niet meteen inspiratie hebt voor dit soort klusjes ga dan een zoeken op Pinterest. Je vindt hier genoeg leuke ideeën voor doe-het-zelf in je interieur.


Niet alleen je meubels kan je makkelijk en snel een nieuw leven geven. Denk eens aan je keuken en badkamer. Je kunt via AliExpress de meest handige dingen bestellen. Stickers voor over je tegels, nieuwe deurknopjes, folie voor over kastjes en ga zo maar door!

AliExpress:

Hier vind je werkelijk alles, zelfs dingen waarvan je niet wist dat ze bestonden (en dat je ze nodig had). Zelf bestel ik hier regelmatig dingen voor in mijn interieur. Van behang tot aan lampen, ik heb het hier allemaal voor een prima prijsje gevonden!

Het is wel erg belangrijk dat je weer waat je op moet letten voor je iets koopt op AliExpress. Want helaas zitten er tussen de pareltjes ook oplichters. Denk aan een product wat niet lijkt op wat je hebt besteld, afwijkende maten of het komt nooit aan. Dat laatste is iets waar de verkopers niet altijd iets aan kunnen doen.


Zelf heb ik weinig tot geen negatieve ervaringen met AliExpress. Dat komt omdat ik erg goed onderzoek doe naar de dingen die ik bestel. Ik let op de volgende dingen:

- Aantal keer besteld

- Beoordeling product

- Foto's in reviews

- Is er een shop aan verbonden

- Zo ja, de beoordeling hiervan

- Levertijden en kosten

Vaak sla ik verschillende opties van het zelfde product op en kies ik de beste optie. Betalen doe ik vaak pas als alle producten binnen zijn!

1. Gouden stof voor kussens 2. Wit & blauw palm behang 3. Roze wolk neon lamp

4. Inschuifbare waslijn 5. VR bril & draaiend presentatie plateau 6. Stickers voor tegels


Hierboven een aantal voorbeelden van spullen van AliExpress waar ik zelf erg blij mee ben. Als jullie het leuk vinden kan ik wel een keer een uitgebreide blog schrijven over wat je allemaal met AliExpress kan binnen je interieur.


Geen meubels om op te knappen:

Heb je nog geen meubels of zijn jouw meubels gewoon absoluut niet geschikt voor de bovenstaande tips. Niet getreurd er zijn genoeg winkels waar je mooie pareltjes voor een prima prijsje in kan laden voor in jouw nieuwe interieur.

Denk aan winkels als de Xenos, Action, Leenbakker en Kwantum. Ook bouwmarkten hebben soms hele leuke dingen voor in huis! Maar je kunt ook outlets bezoeken, denk aan de TK Maxx. Hier vind je soms meubels die enorm afgeprijsd zijn. Persoonlijk bezoek ik ook graag de Outlet in Duiven, 3 verdiepingen aan meubels, accessoires en andere interieur benodigdheden die vaak voor de helft van het geld weggaan! Dit soort winkels vind je natuurlijk overal in het land, je moet alleen even weten waar je naar op zoek moet gaan.


"Een low-budget interieur is iets wat niet bij iedereen past en dat is niet erg."

Marktplaats:

Deze mogen we natuurlijk ook niet vergeten. Hier is niet iedereen fan van maar wij zijn op zoek naar goede items voor een lagere prijs als normaal en die vind je hier nu eenmaal in overvloed. Soms kun je nog wat van de prijs af krijgen als je een beetje je best doet.

Zelf kochten wij onze bank van Marktplaats, ik was al een tijd verliefd op een elementenbank van Leenbakker. Ondanks dat ik deze winkel net noemde als low-budget vond ik deze bank nog vrij prijzig en dit geld hadden we op dat moment niet liggen. Na lang speuren vonden we de perfecte opstelling voor 1/3 van de originele prijs! Nou dat wil je toch als je voor het eerst gaat samen wonen en geen budget hebt voor het interieur. je moet er dan wel even half Nederland voor afrijden maar dat was het meer dan waard!

Dus heb je iets gezien wat helemaal buiten je budget valt maar je kan het niet uit je hoofd krijgen. Ga gewoon eens speuren op Marktplaats want wie weet moet er toevallig net iemand van dat ene ding af wat jij zoekt!


Niet voor iedereen:

Een low-budget interieur is iets wat niet bij iedereen past en dat is niet erg. Sommigen hebben het niet nodig of vinden het te veel gedoe. Maar jullie zijn de enthousiastelingen die het super vinden om dingen zelf te doen in het interieur. Jullie hebben die handige man (of ander familielid). Jullie kunnen zelf de knopen doorhakken en de stappen opvolgen die ik voor jullie uitstippel.


Ik als interieurontwerper ben een enorme fan van doe-het-zelf projecten en low-budget ontwerpen. Tijdens mijn studie was dit iets wat ik niet kon gebruiken want grote design merken dat was waar we ons mee bezig moesten houden. Maar waarom? Iedereen kan hulp gebruiken binnen het interieur of je er nu veel of weinig budget voor hebt. Wil jij nu graag hulp bij je interieur en wil je dit doen met een lager budget dan gemiddeld? Geen probleem! Kijk eens naar het snel advies pakket om te kijken of dit wat voor jou is!#lowbudget #doehetzelf #interieur #interieurontwerp #ontwerpen #klussen #verbouwen #verhuizen #verbouwing #budget #sneladvies #tamardekroon #dekrooninterieur #creatief #interieurfan #ontwerpen #tipsandtricks

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven