TERUGBLIK: JANUARI

De maand van goede voornemens en nieuwe doelen. Ik ga lekker mee in deze flow en begin het nieuwe jaar graag met een positieve instelling! Hoe is dat me afgegaan en heeft dit mijn doelen goed gedaan?

Hee! Ja, je ziet het goed, ik heb weer een selfie gemaakt. Zo niet mijn ding maar in het kader van de goede voornemens wil ik mezelf dit jaar echt meer laten zien. In deze blog neem ik je even mee in hoe de maand voor me is verlopen. Gewoon om jou de kans te geven mij wat beter te leren kennen! Stuur me gerust een DM als je iets leest in deze blog wat je herkent of waar je wat over kwijt wil, ik ga graag met je in gesprek!


Opleiding:

Wauw! Januari was een hectische maand. Ik sloot mijn voorbereidende cursus (wiskunde & natuurkunde) af en ondertussen stond er een nieuwe cursus (Revit) op de planning. Dit allemaal voor mijn opleiding Bouwkunde die in Februari gaat beginnen.


Een van de voornemens is natuurlijk 100% voor mijn opleiding te gaan. Wat nog wel een uitdaging was deze maand met 3 cursussen naast 32 uur werk in de week. Ik moet ook eerlijk zijn dat ik met wiskunde & natuurkunde het echt lastig had deze maand. In December had ik namelijk een maand thuisgezeten door corona en een hoop lesstof gemist. Er waren moment dat ik de tentamens het liefst had overgeslagen. Maar ik heb uiteindelijk gedaan wat ik kon en ze toch met een voldoende afgesloten.


Deze week heb ik voor het eerst mijn klasgenoten gezien en wij als instromers zijn met open armen ontvangen. Dat geeft een heel fijn gevoel en geeft me nog meer zin in de komende jaren op de HAN.


Persoonlijk:

Tussen de bedrijven door moest ik ook nog even langs de tandarts, de dermatoloog en besloot ik het sporten weer op te pakken.


Wat de dermatoloog betreft zal ik even wat extra uitleg geven. Ik loop namelijk al jaren met een slechte huid (acné). Dit is een paar jaar geleden op komen zetten en werd met vlagen steeds maar erger. Vorig jaar besloot ik naar de huisarts te gaan en mijn probleem werd snel opgepakt. Nu slik ik al enkele maanden Roacutane en ik voel me weer mezelf. Ik verstop mezelf niet langer en heb daarom als goede voornemen mezelf weer wat meer te laten zien. Wat wel tijd nodig heeft merk ik, maar voel me langzaam wat meer op mijn gemak in plaats van schaamte.


Het laatste goede voornemen was dat ik weer wat meer in beweging kom. Voorheen liep ik 40 min op een dag naar werk en terug. Door mijn nieuwe werk lukt dat niet meer. We hebben dan een paar weken terug besloten voortaan vroeg in de ochtend de gaan sporten. Dat bevalt (onverwachts) heel goed.


Om 6 uur staan we in de sportschool en om 7 uur sta ik thuis weer onder de douche om me klaar te maken voor mijn werkdag. Een paar uur later ben ik alweer vergeten dat ik ben geweest. Dan zou je misschien denken, zo vroeg op? Heb je dan geen ochtendhumeur? Nou, helemaal niet dus. Ik stuiter met mijn muziekje lekker door de gym en voel me prima!


Wat een verschil met als we na het werk gingen. Dan had ik al vanaf 4 uur lopen chagrijnen dat ik later nog moest gaan sporten. Vervolgens in de sportschool geen motivatie gehad en het liefst zo snel mogelijk naar huis gegaan. Of ik was zelf helemaal niet geweest.


Sociaal:

Ja, dit deel van mijn leven lag de afgelopen jaren een beetje stil. Ik bevond me een beetje tussen wal en schip, om t zo maar te zeggen. Zoekend naar nieuwe contacten en aan het afsluiten van oude contacten. Wat erg lastig was. Maar ik merk dat nu school en alles weer een beetje op gang komt dit ook geld voor de nieuwe contacten. Langzaam begint mijn sociale leven in Arnhem een beetje op te bloeien.
Samengevat:

Tot nu toe gaat alles lekker! Alle ontwikkelingen van Januari geven me een hoop energie voor Februari en hopelijk de rest van het jaar!
8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven