TIPS VOOR LOW-BUDGET KERSTDECORATIE

Bijgewerkt op: 17 jan.

De december maand staat al bekend als een dure maand. Cadeautjes hier, Cadeautjes daar en dan hebben we het nog niet gehad over de boodschappen voor al dat lekkers wat we naar binnen werken.

Voor ik je alle low-budget tips ga geven wil ik je eerst weer bedanken voor het lezen van mijn blog. Voor nu nog via deze website maar snel lees je hem via mijn nieuwe website waar ik nog hard aan werk op het moment! 8 januari is de lancering dus zet dat in je agenda!


Zoals je al weet zijn we verhuisd naar een grotere woning. Daardoor was onze oude boom een beetje uit proportie geraakt. Maar om eerlijk te zijn zat een nieuwe boom met alle toebehoren er niet aan voor ons. Nu ken je me misschien al goed genoeg om te weten dat ik er alles aan zal doen om er toch knus bij te zitten met kerst.


Daar begon mijn zoektocht. Per toeval bleek er bij mijn schoonouders nog een prachtige kunstboom boven op zolder te hebben liggen en van mijn moeder wist ik dat ze een paar jaar terug de kleur decoratie had voor de boom waar ik naar op zoek was. Dus afgelopen weekend heb ik de hele middag staan decoreren en nu staat er een boom die me dus helemaal niets heeft gekost!


Nu heeft natuurlijk niet iedereen dat geluk. Maar in deze blog geef ik je een aantal tips zodat ook jij low-budget een hippe kerstboom kan neerzetten dit jaar!


TIPS VOOR DE KERSTBOOM

Kunstbomen kunnen over het algemeen erg duur zijn. Het voordeel is dat je ze jaren lang kan hergebruiken. Met een echte boom is dit andersom maar kan nu misschien net de low-budget oplossing zijn die je nodig hebt. Maar welke opties heb je nog meer?


  • Helaas heeft IKEA dit jaar de actie afgeschaft waarbij je voor 20 euro een kerstboom kunt kopen en bij het inleveren aan het einde van de december maand er een waardebon voor 19 euro voor terug krijgt. Via de link vind je alternatieve opties, neem snel een kijkje!


  • Wat je ook kunt doen is Marktplaats bekijken. Mensen doen soms complete bomen weg met decoratie. Maar natuurlijk vind je hier ook alleen bomen. Vraag ook eens rond in je omgeving. Heel Nederland is bezig met kerst en er is vast wel iemand die een keer toe is aan wat anders en iets aan je kwijt wil of wil ruilen.


  • UITVERKOOP! Heb je nu echt je zinnen gezet op een kunst boom. Wacht dan tot de decembermaand voorbij is en ga dan eens op zoek naar de kerstbomen. Waarschijnlijk betaal je nu de helft of nog minder!


TIPS VOOR JE DECORATIE

Hoe heerlijk is het om door de Intratuin te lopen wanneer ze de kerstshow hebben opgebouwd. Honderden soorten kerstballen en slingers, maar die prijzen. Je moet haast je halve vakantiegeld er aan uitgeven om je boom een beetje op te vullen. Maar dat gaan we natuurlijk niet doen!


  • Ook hier is mijn eerste tip vraag eens rond of je niet met iemand wat spullen kan ruilen of kan overnemen. Familie of vrienden of weer op Marktplaats. In de link vind je het huidige aanbod.


  • Zoals ik al zei is Intratuin natuurlijk erg leuk om te shoppen voor kerst. Maar er zijn nog voldoende andere winkels waar je kan shoppen. Dit zijn mijn favoriete winkels op een rijtje, TKmaxx, Action, Xenos, Wibra, Leenbakker en Kwantum.


  • Als laatste kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan! Ga lekker knutselen! Op Pinterest vind je voldoende inspiratie voor DIY kerstdecoratie. Koop de schappen leeg van de knutsel afdeling van de Action of winkels als Pipoos, ga er een weekendje voor zitten of laat je kinderen lekker knutselen en jij hebt je eigen ornamenten gemaakt voor je kerstboom van dit jaar!


Hoe zit het ondertussen met je inspiratie voor kerst? Begint het kerstgevoel al te kriebelen? Ik ben erg benieuwd of jullie aan de slag kunnen met de tips en wil heel graag jullie eindresultaat zien! Dus deel deze in je verhaal tag @tamar_dekroon_interieur met een link naar deze blog zodat iedereen gebruik kan maken van deze tips!
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven