VAN DOORN IN HET OOG NAAR LEUKSTE STUKJE VAN HET HUIS

Bijgewerkt op: 17 jan.

In deze blog zal ik wat meer vertellen over de make-over van de woonkamer en hoe ik tot het idee ben gekomen voor de geheime doorgang naar de slaapkamer.


Allereerst leuk dat je dit leest! Ik wil al een langere tijd een interieur blog schrijven maar ik wist steeds niet hoe en waarover. Gek eigenlijk, want ik heb echt een enorme liefde voor interieur en heb ook voldoende leuke dingen in huis waar ik jullie meer over kan vertellen. Laat ik beginnen met hetgeen waar ik zelf nog steeds het enthousiasts van word! Onze 'kast' in de woonkamer.


"Jeetje, wat klein!"

Ik zal even beginnen bij het begin, de bezichtiging van ons appartement. Op de foto's hieronder kun je zien hoe wij ons appartement aantroffen toen we gingen kijken op de locatie. Mijn eerste geachte als ik de foto's nu terug kijk "Jeetje, wat klein!". Maar daar waren we op dat moment helemaal niet mee bezig. We (of misschien moet ik zeggen, ik was) waren al verliefd op het moment dat we foto's doorgestuurd kregen van het appartement. We hadden net te horen gekregen dat het appartement waar we een aantal weken eerder voor waren gaan kijken, vergeven was. Maar ze hadden een mooie tweede optie voor ons en als we het mooi vonden, was het voor ons!

Tijdens de bezichtiging waren er een paar dingen die mij opvielen. De plek waarvan ik dacht dat de keuken zou zitten, zat de slaapkamer en andersom. Maar ook dat er een muur met een deur was geplaatst waar het op de foto's nog open was. Om jullie wat inzicht te geven zie je hiervan hier onder een plattegrond. Natuurlijk waren deze punten voor ons geen reden om het appartement aan onze neus voorbij te laten gaan en een dag later tekende we het huurcontract.

Als je mij een beetje kent dan weet je dat het niet lang heeft geduurd voor ik aan de slag ging met het interieurplan (ik had zelfs al een moodboard klaar liggen voordat we überhaupt een woning hadden gezien). Na het zien van de indeling van de vorige bewoners stond er een ding vast, dat was dat er geen eettafel zou komen. Dit zou ons meer ruimte geven voor een mooie, ruim opgezette woonkamer en er was tenslotte genoeg ruimte in de keuken.HELP! Er zit een deur midden in mijn woonkamer!


Tijdens het schetsen kwam ik er al snel achter dat ze door het plaatsen van de nieuwe muur, de hele looproute in het huis hadden vastgesteld, waardoor je haast niks kon met de indeling. Er waren een aantal gegeven punten waar ik niet omheen kon. De meubels moesten aan de lange wanden, als je een beetje een ruime bank wilde moest deze aan de kant waar geen deuren zaten. Daarvoor moest de tv aan de overkant tussen de 2 deuren. Een deur zou dus altijd in het zicht zijn, wat voor mij een doorn in het oog was.

Er waren een aantal gegeven punten waar ik niet omheen kon. De meubels moesten aan de lange wanden, als je een beetje een ruime bank wilde moest deze aan de kant waar geen deuren zaten, daarvoor moest de tv aan de overkant tussen de 2 deuren.
De Woonkamer

Wat ik uiteindelijk heb besloten is om het meubel onder de tv verder uit te breiden. Deze loopt voor de deur langs en zelfs nog iets verder. Dit meubel is een combinatie van IKEA EKET elementen en een deel wat zelf gemaakt moest worden. Want waar ga je nu een kast kopen waar je doorheen kan lopen die aansluit op de meubels van IKEA? Nergens!


We waren al een ruime tijd ingetrokken in ons appartement toen ik mijn stiefvader met behulp van mijn Auto-CAD tekeningen aan het werk had gezet. We hadden de IKEA meubels al aangeschaft zodat deze als referentie punt konden dienen.


Auto-CAD Tekening (zonder maatvoering)

Nog geen maand later stonden we met 3 man sterk de kast te plaatsen. Wat nog een flinke uitdaging bleek te zijn. We hadden besloten dat het beter was om geen bodem in de kast te maken, hierdoor kwam hij boven de grond te zweven. Ons appartement is namelijk al ruim 100 jaar oud en daardoor dus ook niet helemaal recht meer. Door middel van de verstelbare poten van de IKEA kastjes zouden we hem waterpas houden. Ook was ik zo slim geweest een extra zak bevestigingselementen mee te nemen bij IKEA om onze kast met die van IKEA te verbinden. Na een halve dag duwen en trekken was het nog niet helemaal naar onze zin, de deurtjes hingen door en gingen daardoor boven niet dicht. We kwamen tot de conclusie dat er nog 2 extra scharnieren in moesten om het gewicht beter te verdelen. Ja hoor! Hij Stond dan eindelijk!


KLAAR? Schilderen maar!


Nee, helemaal klaar was hij nog niet. Want hij moest nog een likje verf krijgen. Hiervoor hadden we al stalen bij Praxis gehaald om te kijken welke het beste overeen kwam met de kastjes van IKEA. Na een dag ijverig schilderen bleek de kleur na het drogen toch net niet helemaal te matchen. Waar ik (perfectionistisch als ik ben) natuurlijk enorm van baalde. Ik nam meteen de poten mee van de fauteuil ,die namelijk ook niet klopte met de rest van het interieur en ik liet de kleur van de kast voor wat het was.

Nu staat hij er al bijna een jaar zo bij en ben ik enorm bij met het resultaat. We krijgen van iedereen die op bezoek komt leuke reacties en natuurlijk worden er ook grapjes overgemaakt. Deze laat ik jullie zelf in vullen ;)


Om jullie nog een compleet beeld te geven van het resultaat zijn hier nog wat foto's:

Heb jij thuis ook iets waarvan jij vind dat ik voor mij een doorn in het oog? Neem dan contact op met De Kroon Interieur dan kom ik je helpen om deze om te toveren tot iets waar je trots op kan zijn! Je hoeft alleen maar een pakket te kiezen wat past bij jou wensen! Ga naar de pagina 'Aanbod' voor meer informatie!


#dekrooninterieur #tamardekroon #interieuradvies #adviesopmaat #totaaladvies #basisadvies #uitgebreidadvies #mondelingadvies #interieurontwerp #ontwerp #interieur #doorninhetoog #eyecatcher #kast #IKEA #mijnIKEA #diy #doehetzelf


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven