"WAAROM GA JE VERHUIZEN ALS JE KRAP BIJ KAS ZIT?!"

Bijgewerkt op: 17 jan.

Heel simpel! Je ziet de woning van je dromen, hij is beschikbaar en je voldoet aan de eisen. Dat de timing toevallig net een beetje off is dat is jammer maar dat wil niet zeggen dat je zo'n kans aan je neus voorbij moet laten gaan. Voor mij zeker niet, ik zie het gewoon weer als een uitdaging. Lees hier alles over hoe we deze (voor sommige) onmogelijke klus mogelijk gaan maken!

Welkom bij een nieuwe blog van Tamar (De Kroon Interieur). Als je voor het eerst mee leest weet je misschien nog niet dat De Kroon Interieur interieurontwerp toegankelijk wil maken voor iedereen. Dat doe ik met low-budget interieurontwerpen en DIY oplossingen. Daarom is onze nieuwe woning de kans om jullie te laten zien dat werkelijk alles mogelijk is als je maar bereid bent de tijd te nemen en zelf aan de slag te gaan.


Waar het begon:

Een paar weken geleden zat ik rustig op Instagram door alle verhalen te bladeren toen de onderstaande afbeelding voorbij kwam met de tekst: Altijd al een industriële woning willen hebben? Dan is dit je kans! Het was meer uit nieuwsgierigheid dat ik even ging kijken, want verhuizen zat bij ons niet echt in de planning. Maar hoe meer foto's ik zag hoe meer ik verliefd raakte op deze woning. Ik las de beschrijving even door en kwam er achter dat wij dat prima konden betalen. Na alles nog een paar keer te hebben bekeken werd dat verliefde gevoel er niet minder op en ik besloot het te laten zien aan mijn vriend. Die als eerste opmerking had: 'Dat kunnen wij toch niet betalen." Maar toen ik de voorwaarden liet zien en de beschrijving had laten lezen zei hij ook dat dit wel 10x beter zou zijn als onze huidige woning.

We hadden zo de voor- en nadelen van verhuizen eens tegen elkaar afgewogen en die gaven dan ook de doorslag. We gingen gewoon een poging wagen, zou het niet lukken jammer dan. Alles verliep snel en ruim een week na de bezichtiging hadden we het huurcontract ondertekend.


Eindelijk ruimte:

Dit was een van de belangrijkste redenen om dan toch te verhuizen. Een fatsoenlijke plek voor onze kleren, schoenen en andere spullen. Niet meer hutje mutje in de badkamer met z'n tweeën. Niet meer de berging delen. Maar buiten dat er meer ruimte is is ook alles nieuw, de badkamer en de keuken. En als laatste op 2 min loop afstand van mijn werk.

De uitdaging:

Aangezien het dus absoluut niet de planning was om te gaan verhuizen hebben we geen geld apart staan om de woning op te knappen. Tijdens de bezichtiging kwamen we er ook nog eens achter dat er geen vloer in zat en de muren ook nog gewit moeten worden. Dit zijn wel dingen die meteen geregeld moeten worden dus deze hebben prioriteit maar hoe gaan we dit zo goedkoop mogelijk maar ook mooi maken.


De vloer:

Ik ben eens gaan zoeken naar een goedkope en passende oplossing voor onze woning. Natuurlijk kijk ik als eerste bij een winkel als IKEA omdat ik weet dat ze daar prima vloeren hebben voor bijna niks. Maar de goedkoopste oplossing was niet iets wat past bij het pand. Na een tijdje zoeken kwam ik een goedkope variant van een gietvloer tegen, een coatingsvloer. Het is 1/4 van de prijs heeft bijna dezelfde uitstraling en is makkelijk zelf aan te leggen. Bij Epoxywinkel.nl vond ik complete pakketten met de nodige informatie die ik nodig had om dit zelf te gaan doen. Dus het eerste weekend zullen we hier mee aan de slag gaan.


De meubels:

Gelukkig kunnen bijna al onze meubels meenemen naar de nieuwe woning. We zijn slim geweest 2 jaar geleden om de grote meubels in een basic kleur en model te nemen. Zo kan je makkelijk van stijl en sfeer veranderen zonder hier een complete nieuwe inboedel voor de hoeven kopen. Ook kunnen de meubels makkelijk uitgebreid worden.

De leuke kast die nu doorgang biedt naar de slaapkamer gaat natuurlijk ook gewoon mee al zal deze in spiegelbeeld worden geplaatst en na verloop van tijd uitgebreid moeten worden zodat hij in verhouding komt te staan met de ruimte. De nieuwe woning is namelijk 2x zo groot.


De komende tijd zal ik jullie regelmatig een update geven over hoe we de verhuizing gaan aanpakken en hoe we dit zo goedkoop mogelijk en leuk gaan doen!


Ga je zelf binnenkort verhuizen en heb je niet veel geld tot je beschikking voor je interieur en ben je niet van plan genoegen te nemen met een interieur waar geen aandacht aan is besteed? Kijk eens wat De Kroon Interieur voor jou kan betekenen en wie weet bedenk ik binnenkort wel een low-budget en DIY-proof interieur! Bekijk hier het aanbod >

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven